Voeten op Texel maakt steunzolen op maat
Er zijn nogal wat klachten aan voeten of benen die relatief eenvoudig verholpen kunnen worden met steunzolen. Deze inlegzolen, ook wel correctiezolen genoemd, zijn op maat gemaakt naar jouw voeten en bieden ondersteuning aan je voeten en voetbogen. Je draagt ze in je gewone schoenen, werkschoenen of sportschoenen. Voor het laten aanmeten van steunzolen heb je geen verwijzing van een (huis)arts nodig.
Steunzolen aanmeten
Tijdens je eerste afspraak in onze praktijk bespreken we je klachten en de mogelijke oorzaken. Met gerichte vragen proberen we een zo goed mogelijk beeld te krijgen van je voetproblemen. We vragen je om een stukje te lopen, terwijl de podotherapeut toekijkt. Dit is onderdeel van de voetanalyse.
3D-scan
Vervolgens maken we een digitale scan, waarbij we de vorm van de voet in belaste toestand vastleggen, zodat we precies weten waar je voeten ondersteuning nodig hebben tijdens het lopen. Op basis van de 3D-scan tekenen we de zolen in en maken we een ‘digitale mal’, zodat we altijd identieke zolen voor je kunnen maken als je bijvoorbeeld meerdere exemplaren wilt of ook steunzolen in je sportschoenen, werkschoenen of veiligheidsschoenen.
Afhankelijk van de aard van je klachten, leeftijd, beroep en leefstijl, kiezen we het materiaal voor jouw steunzolen. We werken o.a. met leer, kurk, E.V.A. in schuimvorm en alcantara. Ieder materiaal heeft specifieke eigenschappen. We vertellen je daar graag meer over.
Steunzolen passen
Na ongeveer twee weken zijn je steunzolen klaar en kun je ze in onze praktijk komen passen in je schoenen. We geven je tips en adviezen mee om zo snel mogelijk aan je steunzolen te kunnen wennen.
Nazorg
Na acht weken maken we een vervolgafspraak en bespreken we of je klachten zijn verminderd, zo niet, dan moeten we je steunzolen mogelijk nog wat aanpassen. Deze vervolgafspraak is bij de prijs inbegrepen.
In welke schoenen passen steunzolen?
De steunzolen die Voeten op Texel maakt, passen in principe in iedere (confectie)schoen waar de binnenzool uit kan.
Vergoedingen
Binnen de meeste aanvullende verzekeringen wordt podotherapie (gedeeltelijk) vergoed. Een verwijzing van de huisarts is niet meer nodig. Sommige verzekeraars hanteren een totaalbedrag voor voetzorg. Dat betekent dat zowel de consulten als de hulpmiddelen, zoals zolen, ortheses en nagelbeugels, uit dat budget worden vergoed. Bij andere maatschappijen kunnen dat gescheiden budgetten zijn.
Wil je weten wat de vergoedingen zijn van jouw ziektekostenverzekeraar? Kijk dan in het Vergoedingenoverzicht Podotherapie 2022 van de Nederlandse Vereniging Van Podotherapeuten (NVVP)
Klant aan het woord
Tip van Nicollette
Verkeerde schoeisel kan tot vervelende klachten leiden. Ik vertel je graag waar je op moet letten als je nieuwe schoenen koopt.’